Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică O Delegație a Republicii Moldova participă la lucrările celei de-a IX-a sesiuni a Adunării Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)

O Delegație a Republicii Moldova participă la lucrările celei de-a IX-a sesiuni a Adunării Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)

12 Ianuarie 2019 - 

La întrevederile cu oficialii din cadrul Secretariatului IRENA, ambasadorul Victor Haruța a menționat că, în conformitate cu prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile, sunt întreprinse măsuri concrete pentru a dezvolta acest domeniu, inclusiv cadrul normativ corespunzător orientat spre producerea și utilizarea energiei regenerabile.

De asemenea, șeful misiunii diplomatice a mulțumit echipei Secretariatului IRENA pentru cooperarea productivă cu autoritățile Republicii Moldova, în 2018, la Chișinău, au fost organizate două evenimente cu scopul de a elabora un raport de țară exhaustiv „Renewables Readiness Assessment”.
În discursul său inaugural la reuniune, directorul general al IRENA, Adnan Z. Amin, a menționat că Guvernul de la Chișinău a reușit să îndeplinească angajamentul asumat privind sporirea utilizării la nivel național a consumului de electricitate generat din resurse regenerabile, precum și să asigure implementarea cu succes a Strategiei Naționale Energetice Naționale.
În baza analizei elaborate de către IRENA, extinderea utilizării regenerabile necesită a fi accelerată de 6 ori pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris. Conform raportului Panelului Națiunilor Unite pentru schimbări climatice, prezentat în octombrie 2018, termenul limită pentru luarea deciziilor ireversibile pentru evitarea consecințelor critice este de 12 ani.
Delegația Republicii Moldova participă la lucrările celei de-a IX-a sesiuni a Adunării Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Evenimentul întrunește oficiali de rang înalt din 160 de țări, propunându-și drept scop extinderea utilizării energiei regenerabile pentru a sprijini obiectivele dezvoltării durabile și evitarea schimbărilor climatice globale.

Lasă un comentariu