Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ilan Șor s-a degrevat din funcția de primar de Orhei în perioada electorală

Ilan Șor s-a degrevat din funcția de primar de Orhei în perioada electorală

12 Ianuarie 2019 - 

„Am îndeplinit prevederile legale și am degrevat din funcție pe perioada campaniei electorale. Obligațiunile de primar le-am desemnat adjunctului meu, un bun profesionist, care cunoaște toate problemele orașului nostru, dar, cel mai important, știe cum să le rezolve – Diana Memeț”, a anunțat Ilan Șor în cadrul unei conferințe de presă.

Și-a suspendat activitatea de primar în Jora de Mijloc și Marina Tauber, care candidează la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 19 (Ivancea), dar și pe lista Partidului Șor în circumscripția națională.
Dacă vor fi aleși în calitate de deputați în Parlament, Marina Tauber și Ilan Șor vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a alege între funcția de deputat sau cea de primar. Totodată, în 2019 sunt programate alegerile locale în R. Moldova.
Potrivit cadrului legal, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, persoanele care dețin funcția de: viceprim-miniștru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale, președinte și vicepreședinte de raion, primar și viceprimar, pretor și vicepretor, își vor suspenda activitatea.

Lasă un comentariu