Evenimentul zilei

Dum06072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Doritorii de a ocupa fotoliul de deputat mai pot depune cererile de înregistrare în cursa electorală, astăzi, până la ora 17.00

Doritorii de a ocupa fotoliul de deputat mai pot depune cererile de înregistrare în cursa electorală, astăzi, până la ora 17.00

24 Ianuarie 2019 - 

Tot azi, expiră şi termenul pentru înregistrarea participanţilor la referendumul consultativ, care va avea loc pe 24 februarie, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.

 

„Programul de activitate al autorităţilor electorale se va realiza până la ora 17:00. Autorităţile electorale fie că vorbim de Comisia Electorală Centrală sau consiliul electoral de circumscripţie vom primi cereri de înregistrare în cursă electorală”, a declarat preşedintele CEC, Alina Russu.

Până acum, şapte formaţiuni politice s-au înregistrat în calitate de concurenţi electorali pe circumscripţia naţională.

Este vorba despre PDM, PSRM, PCRM, blocul binomului PAS-PPDA, Partidul „ŞOR”, „Mișcarea Populară Antimafie” şi formaţiunea „Partidul Nostru”.

Alte şase partide au depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrate în cursă. Toate formaţiunile politice înregistrate de CEC vor intra în campania electorală din 25 ianuarie.

Totodată, au fost înregistraţi 212 de candidaţi pentru circumpscripţiile uninominale.

entru referendumul consultativ concurează, deocamdată, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Comuniştilor.

Lasă un comentariu