Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Uluitor mesaj transmis de un membru PSRM colegilor săi de partid: "Mai bine stați acasă la alegeri! Socialiști din teritoriu, nu scoateți oamenii la vot!"

Uluitor mesaj transmis de un membru PSRM colegilor săi de partid: "Mai bine stați acasă la alegeri! Socialiști din teritoriu, nu scoateți oamenii la vot!" Recomandat

05 Februarie 2019 - 

Pentru a nu se crede că nu avem o abordare obiectivă şi impartială, în cele ce urmează dăm ocazia şi socialiştilor să se exprime, drept pentru care dăm publicităţii, exact în forma în care am primit-o, o scrisoare a unui reprezentant al acestora. Autorul, din motive pe care le veţi întelege, doreşte să rămână anonim.

„Toata obştea din Republica Moldova vrea ca dupa alegeri sa ducem un trai mai bun, fara oligarh, fara eurounionisti, sa avem liniste si guvernare buna care sa intoarca tinerii acasa si sa le creeze conditii sa-i tina aici. Nu vom face nimic bun si ne vor blestema copiii daca nu ne gandim la binele lor si nu le facem aici, la noi acasa, conditii bune sa ramana.

Asa cum e tara noastra se vede ca noua nu ne e bine pentru ca avem lideri care se gandesc doar la ei. Am vazut din 2009 cum a fost cu eurounionistii si bine nu ne-a fost. Promisiuni au fost multe si desarte, dar omul de rand n-a simtit nimic pentru el, in schimb au avut Filatii, Ghimpii si Plahotniucii de la putere.

Prieteni si neprieteni, in 2016 poporul a decis ca vrea un presedinte care sa construiasca ceva pentru viitorul nostru si eu, ca si multi, l-am crezut. Am crezut ca va aseza tara asta intre Rusia si Europa si vom avea relatii bune cu amandoua, pentru ca am crezut in politicianul patriot Dodon inca din 2011. Si am ales sa merg in partidul lui si sa muncesc acolo pentru Moldova mea, nu pentru Rusia si nu pentru Europa. 

Cei ca mine l-au facut presedinte pe Dodon, prin muncă cinstita facuta cu sudoare la raioane, de oameni care am fost loiali si pentru partid. Cei ca mine am crezut in el si am inchis ochii cand se ducea la Moscova ca sa iasa in bilborduri. Am zis ca asa se face, ca e PR si odata ce vine la putere se lupta cu coruptionerii.

L-am facut presedinte si am vazut ca doar la Moscova merge si ne promite. L-am facut presedinte si ne-a spus ca ii trebuie guvern, ca e blocat de democrati. L-am crezut si am inceput sa muncim si oamenii sa ne creada prin tara ca Dodon si socialistii sunt bine pentru tara.

Dar acum nu pot sa mai cred! Ca membru cinstit care a vorbit numai atunci cand am avut ce spune si nu a dat multe intrebari, spun ca trebuie neaparat de vorbit si despre ce s-a vazut la televizor, anume 1500 de cetateni au venit la presedintie pentru a lansa Miscarea populara patriotica in sprijinul presedintelui tarii. Asa cum insusi a spus si presedintele, miscarea va sta la garda patriotismului moldovenesc cu ideile pe care le impartaseste si presedintele. 

A parut o șutkă la televizor. Adica noi, partidul si lucratorii vechi nu mai suntem buni? Noi nu-l mai sprijinim pe Dodon si socialisti? Oare de ce avem nevoie de mercenari? Cum de a aparut miscarea anume in perioada agitatiei pentru parlamentare? De ce nu s-a intrebat si la membri vechi, care au muncit din 2011, ce parere au, iar nu s-au trezit la electorala din 2019 ca sunt patrioti?  Unde au fost acestia 1500 atunci si de unde s-au ales acum? Adica cei vechi sunt buni numai de mers pe teren, iar altii aparuti peste noapte sa se aburce la carma organizatiilor din teritoriu?

Aici e ceva ce inseamna tradare fata de liderii si lucratorii loiali, care daca in ultima vreme au venit cu idei, nu s-a primit pe motiv ca asa si nu sunt bani. 

In fapt, miscarea mare mirare a nu fi un proiect rusesc cu scopul de a schimba filialele locale si a alunga oamenii care nu mai convin, dar la care le e rusine lui Dodon personal sa le spuna, intrucat la Chisinau se stie care cat a lucrat si cine deja stie cum se intampla lucrurile in partid si a vazut si oarece lucruri necinstite dar au inchis ochii. Anume acestia trebuie sa dispara, dar nu dati afara cu tam-tam ca sa se razbune, ci impinsi de noii patrioti, care sunt mai cu avant. 

Un lucru foarte si foarte important de zis e ca miscarea asta miroase a bani si a lupi in haine de oi. Care din miscare tot timpul au muncit pentru socialisti? Si ce asteapta ei de la sprijinul acesta pentru Dodon? Din pacate in Republica noastra nu prea se vede patriotism peste noapte, dar se vad multi mercenari care vor bani. La fel a fost si cu eurounionistii. Au venit la guvernare pentru banii Europei care le-a dat si acum se plange de ei. 

Iata ca si la noi, la socialisti, dupa bilbordurile cu Putin apar si cei care miros la putere si vor bani. Vor banii rusilor, care sunt gata sa-i dea pentru ca mercenarii nu pun intrebari, ci doar executa ordine si sunt dispusi sa faca dezordini sociale la comanda. Adica vor face ordine, dar nu pe gratis, iar sa trimiti bani unei asociatii obstesti e una, pentru ca nu se inregistreaza ca la partid la CEC veniturile si cheltuielile. Iaca asa Dodon si Grecenîi vor putea pune ceva si la pusculita lor. 

Ati vazut cum apar acestia de la Miscarea populara patriotica? Ca in Donbas! A venit care cu ce uniforma a avut! Cum altfel sa actioneze o adunatura de gasti – Patriotii Moldovei, veterani din SIS, Transnistria si Afganistan si altii – conduse de rezervisti din structurile de forta? Ce hram poarta fiecare e lesne de aflat. Iata nu de mult, Iurie Ciofu spunea ca deflagratia din Râșcani asa si nu a fost de la acumularea gazelor, ci acolo ar fi fost plantat exploziv plasticizat. Pentru ce scop sa faca atentat cineva acolo? Dar atat il poate mintea sau are vreun alt interes....

Nicicum nu poate fi numit bun pentru Moldova si partid sa avem o miscare creata de Rusia care sa faca dezbinare si care va acapara apoi organizatiile din teritoriu. Sa intrebe cine vrea pe oameni prin comune pe la Mărcăuți, Criva, Gotești, Plopi sau pe la Iarova si Șolcani daca oamenii vor razboi cu eurounionistii sau daca vor mai degraba pace si pe copii acasa. 

Oamenii care voteaza, cei de jos nevazuti de la Chisinau, nu se intereseaza de Rusia voastra, de geopolitica si de bani aruncati la mercenari. Au boli, pensii mici, sunt buneii unor copii pe care i-au vazut odata-n viata si ne voteaza doar daca facem pentru ei, nu pentru banii lui Putin, Kozak sau Vasențov.

Raman in continuare socialist, dar pentru Moldova mea, nu pentru vorî venetici din miscarea lui Dodon. Mai bine stati acasa la alegeri! Mai bine socialistii din teritoriu nu scoateti oamenii la vot! Sa nu schimbam stapan eurounionist pe stapan hapsan de bani straini!”

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu