Evenimentul zilei

Joi05282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică SUA, pe aceeași poziție cu OSCE privind alegerile de duminică. CE SPUNE Departamentul de Stat al Statelor Unite

SUA, pe aceeași poziție cu OSCE privind alegerile de duminică. CE SPUNE Departamentul de Stat al Statelor Unite Recomandat

28 Februarie 2019 - 

SUA au emis miercuri seară un comunicat de presă în care au salutat rezultatul alegerilor parlamentare din R. Moldova și s-a aliniat poziției raportului preliminat al OSCE care a declarat alegerile ca fiind unele „concurențiale și, în general, care au respectat drepturile fundamentale”.

Dar evaluarea diplomației a lăsat și unele „teme” pentru autoritățile de la Chișinău.

„Cu toate acestea, împărtășim preocupările OSCE, inclusiv acuzațiile de mituire a alegătorilor și de utilizare necorespunzătoare a resurselor administrative și solicităm autorităților moldovene să investigheze aceste afirmații. Autoritățile ar trebui, de asemenea, să acorde o atenție deosebită OSCE, Comisiei de la Veneția și altor recomandări internaționale pentru viitoarele alegeri, inclusiv clarificarea elementelor din codul electoral”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

SUA mai îndeamnă liderii Republicii Moldova să se miște rapid pentru a forma un nou guvern care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporul R. Moldova prin combaterea corupției, promovarea reformelor judiciare și asigurarea progresului Moldovei în ceea ce privește traiectoria sa democratică”.

„Viitorul Moldovei aparține poporului său”, conchide diplomația americană.

 

Ambasadorul american la Chișinău, Dereck Hogan, a participat activ, duminică, la monitorizarea alegerilor în secțiile din Chișinău. 

Lasă un comentariu