Evenimentul zilei

Sam05252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Andrei Năstase; Este prematur în momentul de față să vorbim de pe ce poziție vom acționa

Andrei Năstase; Este prematur în momentul de față să vorbim de pe ce poziție vom acționa Recomandat

09 Martie 2019 - 

Copreședintele blocului electoral ACUM DA PAS, Andrei Năstase, susține că, dacă fracțiunea va fi în opoziție, va acționa pe trei dimensiuni: colaborare constructivă atunci când este vorba de chestiuni de interes național, competiție de idei și un conflict parlamentar dur, atunci când va fi vorba de abuzuri.

 

Potrivit lui, în fond, astfel se realizează un control al opoziției asupra guvernării.

„Dar eu cred că este prematur în momentul de față să vorbim de pe ce poziție vom acționa. Cert este că avem un program bine elaborat, avem un set de acte normative, fie că sunt legislative sau nu, pe care o să le propunem întregului Parlament. Și am spus, vom demara demersurile noastre de deoligarhizare”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, potrivit IPN.

Totodată, liderul PPDA spune că este prematur să se vorbească despre viitoarele acțiuni ale blocului ACUM din moment ce nu au fost încă validate mandatele de deputat. „Din postura pe care o avem, și nu putem vorbi acum nici despre opoziție, nici despre guvernare, în momentul în care vom avea validate mandatele, vom veni cu o adresare către toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova să începem procedurile de declarare oficiale a stării de captivitate a statului cu toate instituțiile sale, de reglementare și de drept. De aici pornind, vom stabili cu toții, cei care își doresc acest lucru, care sunt prioritățile”, a menționat copreședintele blocului ACUM.

„Chiar și de pe poziția de opoziție, putem acționa pe cele trei dimensiuni, cel puțin: o colaborare constructivă, atunci când este vorba despre obiective de interes național, putem vorbi despre o competiție de idei, de proiecte, de propuneri cu cei de la guvernare și putem vorbi despre un conflict parlamentar adevărat, atunci când este vorba de abuzuri, de derapaje ale guvernării”, spune Andrei Năstase.

În același timp, politicianul afirmă că niciun partid nu-și propune să stea în opoziție timp de patru ani. „Chiar dacă va trebui să facem opoziție, vom fi o opoziție cum n-a mai văzut Republica Moldova. Vor sări scântei din cei care vor abuza de drepturile oamenilor, de lege, de procedurile parlamentare”, afirmă copreședintele ACUM.

 

Lasă un comentariu