Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dodon a promulgat „în regim de urgență” legile cu impact social aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii

Dodon a promulgat „în regim de urgență” legile cu impact social aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii

12 Martie 2019 - 

Președintele Igor Dodon a promulgat legile cu impact social din pachetul adoptat prin procedura angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului. Legile cu caracter economic sunt încă în proces de examinare, scrie IPN.

Șeful statului a promulgat legea care prevede acordarea unui suport unic în sumă de 600 de lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum lunar nu depășește 2.000 de lei, precum și legea care prevede modificarea mecanismului de indexare a pensiilor din sistemul public de pensii. 

De asemenea, a fost promulgată legea pentru modificarea Codului Muncii, care, în opinia sa, este menită să elimine unele lacune legate de salarizarea unor categorii de angajați, dar și legea pentru modificarea Legii cu privire la oamenii de creație și la unitățile de creație, care prevede intensificarea măsurilor de protecție socială a persoanelor cu merite deosebite față de stat, decorate cu „Ordinul Republicii”, și care sunt beneficiari ai indemnizației de merit.

Guvernul și-a angajat, în ședința din 7 martie, răspunderea în fața Parlamentului pentru nouă legi, iar luni, 11 martie, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat și a transmis legile pentru promulgare.

 

Lasă un comentariu