Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Matei Dobrovie: „Nu cred că cineva în momentul de față, în afară de blocul ACUM, are credibilitatea necesară la Chișinău să convingă partenerii externi că menține parcursul pro-european”

Matei Dobrovie: „Nu cred că cineva în momentul de față, în afară de blocul ACUM, are credibilitatea necesară la Chișinău să convingă partenerii externi că menține parcursul pro-european”

14 Martie 2019 - 

Deputatul român Matei Dobrovie susține că în momentul de față, în afară de blocul ACUM, are credibilitatea necesară la Chișinău să convingă partenerii externi că menține parcursul pro-european. 

„Blocul ACUM în momentul de față refuză, și spun eu că bine face, să colaboreze atât cu PSRM, cât și cu PD, care amândouă s-au dovedit a fi forțele sistemului, s-au dovedit a fi într-o colaborare foarte strânsă, dovadă că au votat împreună la toate marile decizii, ca să spun așa, care au influențat scena politică și ACUM este într-adevăr o forță rentabilă de opoziție. Sper să rămână uniți și cred că vor rămâne uniți în sensul că nu vor face compromisuri și nu au cum, se compromit pe ei total dacă ar face vreun compromis să guverneze fie cu PD, fie cu PSRM”, a spus Matei Dobrovie într-un interviu pentru Europa Liberă. Deputatul român mai spune că o criză politică profundă în Republica Moldova este convenabilă „nimănui decât Rusiei”. 

Matei Dobrovie a vorbit și despre propunerea sa de a înființa un nou fond de cooperare pentru sprijinirea proiectelor instituțiilor de presă independente din Republica Moldova: „Am gândit două instrumente financiare: unul l-am numit „Instrumentul financiar consolidarea mass-media”. Acesta ar fi destinat trusturilor de presă, agențiilor de știri, televiziunilor și altor instituții media cu experiență dovedită de minimum trei ani și ar urma să aibă fonduri alocate totale de 750 de mii de euro. Și al doilea instrument financiar cu o pondere mai mică l-am gândit ca fiind destinat inițiativelor jurnalistice bazate pe idei inovatoare și metode noi de utilizare a tehnologiilor moderne în mass-media, precum și investigațiilor jurnalistice. Acesta ar fi destinat jurnaliștilor independenți, freelancer-ilor, unor redacții mai mici, unor posturi de radio ș.a.m.d. Bugetul total ar fi undeva la 250 de mii de euro și finanțarea acordată unui proiect poate varia între 5.000 și 45.000 de euro”. 

Lasă un comentariu