Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// PD lansează o invitație repetată Blocului ACUM la dialog privind formarea majorității parlamentare

VIDEO// PD lansează o invitație repetată Blocului ACUM la dialog privind formarea majorității parlamentare

14 Martie 2019 - 

Consiliul executiv al Partidului Democrat (PDM) lansează o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare și este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. 

Media

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a declarat, joi, la un briefing de presă, reprezentanții blocului ACUM sunt așteptați la discuții, în zilele următoare. Dacă nici această invitație nu va fi acceptată, PDM va convoca repetat, săptămâna viitoare, Comitetul executiv al formațiunii pentru a decide acțiunile viitoare, scrie IPN.

Întrebat dacă PDM ar fi gata să discute o coaliție cu Partidul Socialiștilor sau cu Partidul Șor, Andrian Candu a spus că, la această etapă, nu sunt examinate alte posibilități decât cea enunțată, adică discuții cu Blocul ACUM.

ACUM a refuzat prima invitație la dialog a democraților, dar și propunerea PSRM. Liderii blocului au amintit că, înainte de alegeri, toți candidații ACUM la funcția de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și anti-europene, iar acum este timpul ca aceste angajamente să fie respectate.

După alegerile din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate în noul Parlament, PDM – 30, Blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de fotolii de deputat, Partidul Politic Şor – 7, iar trei deputați au acces independent.

Lasă un comentariu