Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Andrei Năstase: „Am pregătit o scrisoare către Marea Britanie cu solicitarea de a investiga frauda bancară și spălătoria mafiei rusești”

Andrei Năstase: „Am pregătit o scrisoare către Marea Britanie cu solicitarea de a investiga frauda bancară și spălătoria mafiei rusești” Recomandat

15 Mai 2019 - 

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Andrei Năstase, spune că a pregătit o scrisoare pe care o va adresa Marii Britanii cu solicitarea de a investiga într-o anchetă proprie „frauda bancară” și „spălătoria mafiei rusești”. Politicianul spune că asemenea scrisori a adresat și altor state și instituții internaționale. 

„O să fac asemenea demersuri la tot mai multe și mai multe țări din Europa și din întreaga lume așa cum am făcut-o până acum și așa cum am făcut-o în Rusia”, a declarat deputatul. În opinia lui, liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, se teme de alte anchete decât ale procurorilor pe care îi controlează. „Eu o să mă adresez în Venezuela, dacă acolo se poate obține o condamnare, o recuperare pe care i-a furat acest individ, împreună cu Șor, Leancă și cu alții de la acest stat, acolo o să mă adresez și nu contează că se cheamă Rusia, Venezuela, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii”, a afirmat președintele PPDA.

Despre anularea procesului verbal prin care s-a constatat agitația electorală a lui Andrei Năstase în ziua alegerilor locale din municipiul Chișinău, politicianul spune că aparent aceasta este o veste bună. „Judecătoria Centru emite o hotărâre incompletă care, la fel ca și tergiversările de până acum, și această abordare a judecătoriei îmi creează obstacole să obțin înapoi mandatul dat de oameni, pe de o parte. Pe de altă parte, îmi îndepărtează momentul în care să mă adresez la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”, a menționat deputatul.

Referitor la alegerile locale viitoare, Andrei Năstase spune că Parlamentul din această cauză nu este funcțional – pentru a nu permite declanșarea scrutinului local.

Întrebat dacă va candida la un nou mandat pentru Primăria Chișinău, Andrei Năstase a răspuns: „În momentul în care va fi decisă data alegerilor, veți avea răspunsul clar chiar de la mine cu privire la viitorul candidat. Bineînțeles, au dreptate colegii mei care spun că am o datorie față de Chișinău. Este motivul pentru care am candidat în circumscripția nr.33 din mun. Chișinău pentru alegerile parlamentare”, a declarat politicianul.

 

Lasă un comentariu