Evenimentul zilei

Joi06042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică DECIZIE de ultimă oră: PAVEL Filip a anunțat data la care vor avea loc alegeri anticipate

DECIZIE de ultimă oră: PAVEL Filip a anunțat data la care vor avea loc alegeri anticipate Recomandat

09 Iunie 2019 - 

Premierul în exercițiu Pavel Filip a semnat, în calitate de președinte interimar, urmare a deciziie Curții Constituționale, a semnat decretul privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie.

El a precizat că a semnat acest act după ce „Curtea Constituțională a constatat că președinteșle refuză să-și îndeplinească atribuțiile constituționale și să declanșeze alegeri anticipate”. Filip a declarat că actuala clasă politică este compromisă, după deciziile de ieri ale PSRM și ACUM și nu există altă soluție decât anticipatele.

„Igor Dodon nu mai are legitimitatea să dețină această funcție. Demisia lui este absolut necesară și firească după ce s-a văzut cum este gata să-și trădeze țara și recunoaște că Partidul Socialiștilor este finanțat de Rusia. Nu mai are credibilitate conducă acest stat. Trebuie să poarte responsabilitate politică pentru trădare de țară și tentativă de uzurpare a puterii în stat”, a declarat Pavel Filip într-un briefing la Guvern.

El a afirmat că instituțiile statului vor funcționa în regim normal și a făcut apel „la calm, respectarea legii și ordinii constituționale”. Acesta s-a adresat și politicienilor „să nu pună în aplicare planul care tot mai mult întrunește toate elementele unei lovituri de stat”. „Nimeni nu trebuie să ia puterea cu forța, nimeni nu trebuie să mențină puterea cu forța”, a mai spus Filip. 

Lasă un comentariu