Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Condițiile puse de Maia Sandu pentru un dialog cu cei de la PD

Condițiile puse de Maia Sandu pentru un dialog cu cei de la PD

11 Iunie 2019 - 

Premierul învestit, Maia Sandu, a anunțat marți care ar fi condițiile în care ar dialoga cu cei de la Partidul Democrat din Moldova (PDM), după ce vicele PD Andrian Candu a arătat disponibilitate la dialog.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu adăugat că reprezentanții PD sunt așteptați la ședința Parlamentului ce se desfășoară marți în plen.

Invitația PD la dialog arată intenția de a nu se conforma legii și de a pune în practică tentativa de lovitură de stat. Singura formă de dialog poate avea loc doar în următoarele condiții: 1) eliberarea imediată a tuturor instituțiile statului; 2) retragerea persoanelor agresive din jurul clădirii Guvernului și asigurarea accesului noului cabinet de miniștri la locurile de muncă; 3) încetarea oricăror presiuni și amenințări asupra funcționarilor publici și asupra cetățenilor Republicii Moldova.

După îndeplinirea acestor condiții obligatorii, dialogul poate continua doar aici, în Parlament. La ora 14:00 are loc o nouă ședință a Parlamentului și deputații PD ar trebui să se prezinte la această ședință, pentru că de asta au fost votați de cetățeni”, a declarat premierul învestit.

 

Lasă un comentariu