Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Un grup de profesori de la UTM își exprimă susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu

VIDEO// Un grup de profesori de la UTM își exprimă susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu

12 Iunie 2019 - 

Un grup de profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei a semnat o declarație prin care își exprimă susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu. 

Media

VC: privesc.eu

În cadrul unei conferințe de presă, susținute alături de Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministru al educației, culturii și cercetării în Guvernul Sandu, profesorii au făcut apel către societate să sprijine noul executiv, pentru că este „unicul capabil să scoată statul din captivitatea unui singur partid”, scrie IPN.

Profesorul Sergiu Zaporojann a declarat că în aceste zile este momentul ca fiecare să dea la o parte indiferența și să fie responsabil. Totodată, profesorul a spus că „a venit momentul adevărului, schimbării lucrurilor în societate, pentru care trebuie de acționat împreună pentru a reuși”.

Un alt profesor, Valeriu Dulgheru, a vorbit despre motivele pentru care profesorii au semnat declarația. Potrivit lui, astfel aceștia au dorit să dea un semnal și altor intelectuali din Republica Moldova să vină în susținerea Guvernului Sandu, unicul capabil să „dezoligarhizeze” țara. „Guvernul, acum în situația creată, are nevoie de susținere populară”, afirmă Valeriu Dulgheru.

Ilie Manoli, conferențiar universitar la UTM, a spus că demersul profesorilor este însoțit de zeci de mesaje de sprijin din partea studenților Universității. „Îi chemăm pe toți să dea dovadă de demnitate și curaj, să susțină Guvernul Maia Sandu care ne-a adus o nouă încredere și o nouă speranță”, a spus Ilie Manoli.

Liliana Niculaescu-Onofrei s-a adresat tuturor angajaților din sectorul educației, culturii, cercetării, tineret și sport – să nu fie indiferenți, pentru că acest lucru poate distruge societatea. În opinia sa, oamenii care activează în aceste domenii sunt cei care pot da dovadă de curaj și pot servi un exemplu.

Lasă un comentariu