Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Maia Sandu, către Alexandru Pînzari: „Fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie”

VIDEO// Maia Sandu, către Alexandru Pînzari: „Fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie” Recomandat

12 Iunie 2019 - 

Premierul Maia Sandu îi cere șefului demis al IGP, Alexandru Pînzari, și tuturor celor care execută „ordine ilegale grave”, să înceteze toate „acțiunile de destabilizare a ordinii publice și de intimidare a celor care se opun unui regim ilegal”. Apelul Maiei Sandu vine în contextul suspendării din funcție a mai multor angajați a Direcției a șasea din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, scrie IPN.

Media

VC: privesc.eu

„Dacă ei se ascund în spatele deciziilor Curții Constituționale, vreau să-i atenționez că mai presus de toate este Constituția țării. Actele Curții Constituționale nicidecum nu pot contraveni Constituției. Or, ceea ce a făcut așa-numita Curte Constituțională este anume asta – a încălcat prevederile Constituției. Domnule Pînzari, sunt sigură că înțelegeți – fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii de stat. Sunteți gata să vă asumați acest lucru pentru un bandit?”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Premierul ales a mai afirmat că „cei care îndeplinesc acum ordinele ilegale ale lui Plahotniuc, vor fi pedepsiți conform legii și vor răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova”.

În ce privește activitățile Poliției, Maia Sandu a precizat că Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public spune clar că „funcționarul public are dreptul să refuze, în scris și motivat, îndeplinirea dispozițiilor, scrise sau verbale, primite de la conducător dacă le consideră ilegale”.

Șase angajați ai Direcției a șasea din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au fost suspendați din funcție, pentru că și-au manifestat susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Miercuri, 12 iunie, la sediul în care se află birourile angajaților suspendați, au fost mobilizați mai mulți carabinieri și angajați ai Brigăzii cu destinație specială „Fulger”.

Lasă un comentariu