Imprimă această pagină

Andrei Năstase:ACUM va menține înțelegerea cu PSRM până când țara va fi scăpată de mafie Recomandat

13 Iunie 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Declarația a fost făcută de Andrei Năstase la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chișinău, transmite IPN.

„Ei sînt cu partidul lor, noi cu al nostru, dacă am făcut coaliție nu înseamnă că sîntem un partid... Înțelegerea cu PSRM va dura pînă cînd vom scăpa de mafie. Dacă reușim să eliberăm țara și instituțiile statului, putem într-o bună zi să mergem la anticipate, să ne batem cu programe reale”, a declarat politicianul.
Despre criza politică și instituțională în care s-a pomenit statul din cauza faptului că un Guvern a fost investit, iar celălalt încă nu s-a retras Andrei Năstase spune că „regimul care s-a aflat pînă acum la guvernare slăbește cu fiecare zi”. „Cu fiecare zi care trece noi ne întărim, ei slăbesc.
Puțină răbdare și o să-i vedeți plecați pe toți. Situația aceasta este ireversibilă. Această situație se va termina și se va termina obligatoriu cu victoria acestei țări”, spune Andrei Năstase. Totodată, liderul PPDA menționează ferm că alegeri anticipate nu vor avea loc. „Nu vor fi alegeri anticipate, să fie clar. Nu vor fi alegeri anticipate pentru că alegerile anticipate pe sistemul pe care și-l dorește Plahotniuc cu această teroare nu vor aduce nimic bun țării. Există în momentul de față o guvernare legal instituită, legal constituită, așa că, să nu spere”, a declarat liderul PPDA.
Totodată, Andrei Năstase a adus în discuție și planul de federalizare a Republicii Moldova despre care ar fi vorbit șeful statului Igor Dodon cu conducerea Partidului Democrat. Potrivit lui, blocul ACUM este garantul că acest lucru nu se va produce. „Nimeni nu va îndrăzni și nu va reuși să treacă peste blocul ACUM în ceea ce privește statutul de stat unitar al Republicii Moldova. Nu va reuși.
Cu „omuleții verzi” ne-au speriat de fiecare dată cînd am făcut un protest împotriva corupției, sărăciei, umilinței, nenorocirii la care a fost supusă țara aceasta”, a notat politicianul.Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite