Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Putin STRÂNGE LAŢUL în jurul lui Plahotniuc. Ce masuri a luat Federaţia Rusă

Putin STRÂNGE LAŢUL în jurul lui Plahotniuc. Ce masuri a luat Federaţia Rusă Recomandat

16 Iunie 2019 - 

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-a confirmat viceprim-ministrului Andrei Năstase precum că liderul democraților, Vlad Plahotniuc, este dat în urmărire federală, iar în curând va fi dat și în urmărire internațională.

   
Vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-a confirmat viceprim-ministrului Andrei Năstase precum că liderul democraților, Vlad Plahotniuc, este dat în urmărire federală, iar în curând va fi dat și în urmărire internațională, transmite Unimedia.md. Plahotniuc ar fi plecat vineri din Republica Moldova, chiar înainte ca liderul partidului său să anunțe retragerea de la guvernare.
„Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova.
Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.
Amintim că la data de 8 martie curent, presa din Federația Rusă au difuzat un material amplu despre liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și despre legăturile sale cu Veaceslav Platon și bancherul Gherman Gorbunțov. Presa din Rusia îl acuză pe Plahotniuc de spălări de bani, dar și de alte încălcări grave.
De asemenea, cu două zile înainatea alegerilor parlamentare, la data de 22 februarie, Ministerul rus de Interne aduce acuzații liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și omului de afaceri, Veaceslav Platon, de organizarea unei grupări criminale internaționale și retragerea ilegală a banilor din Federația Rusă.

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu