Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu: „UE este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară”

Maia Sandu: „UE este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară” Recomandat

18 Iunie 2019 - 

Uniunea Europeană (UE) este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră și să susțină Republica Moldova cu expertiză internațională în vederea consolidării instituțiilor democratice. 

Asigurări în acest sens au fost făcute de către șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, susține premierul Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu oficialul european, scrie IPN.

„I-am adresat mulțumiri domnului Michalko pentru ajutorul enorm oferit Republicii Moldova de Uniunea Europeană de-a lungul timpului. L-am asigurat că noul Guvern va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE și va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile stabilite în Acordul de Asociere”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu a avut, luni, o întrevedere și cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, căruia i-a mulțumit în numele tuturor cetățenilor pentru sprijinul constant și, mai ales, pentru susținerea din ultimele zile a noului Guvern legitim și democratic învestit.

La rândul său, ambasadorul, citat într-un comunicat de presă al executivului, a asigurat că SUA vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

Lasă un comentariu