Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Programul de activitate al noului Guvern a fost publicat pe pagina oficială a instituţiei

Programul de activitate al noului Guvern a fost publicat pe pagina oficială a instituţiei

21 Iunie 2019 - 

În document se menţionează că Guvernul va relua calea de integrare europeană a Republicii Moldova, „subminată de guvernarea oligarhică”, şi va lucra pentru implementarea reală a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, ultimul stând şi la baza reformelor implementate.

„În primul rând, aceasta înseamnă să implementăm cadrul de politici necesar pentru a scoate ţara din captivitatea oligarhică, să restabilim democraţia şi să luptăm cu corupţia şi corupţii. În acelaşi timp, Guvernul s-a angajat să identifice soluţiile necesare pentru a susţine iniţiativele sociale pentru indexarea pensiilor şi instituirea capitalului matern, angajament reflectat în acest Program de activitate”, se arată în document.
Printre priorităţile anunţate de executiv sunt eliberarea statului din captivitate şi consolidarea independenţei instituţiilor, în special în domeniul justiţiei. Acest lucru se intenţionează a fi realizat prin asigurarea unei democraţii elective, prin mass-medie liberă, colaborare cu societatea civilă, justiţie independentă, dar şi prin dialog pentru reîntregirea statului.
Guvernul îşi propune, în acest an, să scoată ţara din izolare şi să relanseze urgent economia, prin îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii externi, restabilind asistenţa externă şi administrarea judicioasă a finanţelor publice, dar şi demonopolizând ramurile economiei. Executivul va crea condiţii pentru asigurarea reală a bunăstării şi pentru creşterea calităţii vieţii, prin luarea de măsuri urgente anti-sărăcie, prin asigurarea  unor servicii de sănătate, de educaţie şi sociale la standardele cuvenite, se mai spune în document.

Lasă un comentariu