Evenimentul zilei

Mie01222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Premierul Maia Sandu a mers la ședința Consiliului Superior al Magistraturii

Premierul Maia Sandu a mers la ședința Consiliului Superior al Magistraturii Recomandat

25 Iunie 2019 - 

Maia Sandu a participat azi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii și a venit cu un mesaj către membrii CSM prin care îi cere aplicarea măsurilor concrete pentru curățarea sistemului judecătoresc.

Șeful Executivului a declarat că „judecătorii corecți” vor avea cel mai mare sprijin din partea Guvernului. Ea a menționat că aceștia se pot adresa Executivului în cazul în care simt presiuni asupra sa.
Totodată, Sandu a spus că rolul principal pentru curățarea sistemului îi revine Consiliului. În acest sens, în cazul în care în săptămânile următoare lucrurile nu se vor schimba, spune premierul, „vor fi găsite soluții în Parlament și Guvern”.
„Toate deciziile pe care le luați aici trebuie să fie corecte. Judecătorii care au luat decizii ilegale trebuie să plece, cei onești trebuie promovați în funcții.
Dvs cunoașteți că lipsa oricăror progrese în justiție este motivul din care a fost anulată asistența pentru reforma justiției. Lipsa progreselor în combaterea corupției și în reforma justiției este impedimentul principal din care nu putem să obținem asistență din parte instituțiilor internaționale în toate domeniile”, a declarat premierul.

Lasă un comentariu