Evenimentul zilei

Dum12152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alexandru Slusari : Din august nu vom mai putea plăti salariile asistenților sociali

Alexandru Slusari : Din august nu vom mai putea plăti salariile asistenților sociali Recomandat

29 Iunie 2019 - 

Noua guvernare nu va putea plăti salariile asistenților sociali începând din august curent.

Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, aseară, la o emisiune TV.
”Noi mai avem resurse doar încă pentru o lună şi nu vom avea cu ce achita salariile asitenţilor sociali. Corectarea este inevitabilă”, a spus Slusari.
Adjunctul de partid al lui Andrei Năstase dă vina pe democrați, pe care îi acuză că au lăsat o gaură în buget.
”Reforma ce ţine de majorarea salariilor, care a fost aprobată în grabă, în scopuri electorale, a format o gaură mare în buget. Şi acum autorităţile locale, au fost şapte sau opt primării, ei spun că nu au buget”, a continuat Slusari.
Parlamentul urmează să se reunească într-o sesiune specială, în august, ca să facă rectificări la buget. În caz contrar, se vor forma datorii la plata salariilor.
”Noi am înţeles la nivelul Comisiei buget şi finanţe că va trebui să ne întrunim în august pentru o sesiune excepţionale. Dacă nu ne vom implica, în septembrie, întârzierile salariale vor fi de două, trei luni”, a mai spus Slusari.
Amintim că fostul prim-ministru Pavel Filip a declarat, anterior, că afirmațiile noii guvernări despre găuri în buget sunt speculații. Acesta a anunțat că Executivul pe care l-a condus a lăsat succesorilor săi un buget de trei miliarde 270 de milioane de lei, dat şi toate salariile şi pensiile plătite la timp.
Potrivit unui proiect de lege aprobat anul trecut, salariile asistenților sociali comunitari au fost majorate de la 1 ianuarie 2019. În cazul angajaților cu studii medii, majorarea a fost de 470 de lei, iar leafa medie a ajuns la aproape 3 mii de lei pe lună. Asistenții sociali cu studii superioare primesc în jur de 4 mii de lei, de la 1 ianuarie, cu 570 de lei mai mult ca anterior.

 

Lasă un comentariu