Evenimentul zilei

Joi10172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Andrei Năstase:Harunjen și anturajul său toxic vor sta pe banca acuzaților

Andrei Năstase:Harunjen și anturajul său toxic vor sta pe banca acuzaților Recomandat

11 Iulie 2019 - 

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a catalogat ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor drept „un troc criminal”. Politicianul a spus că demisia lui Harunjen „nu rezolvă multe” dacă instituția Procuraturii Generale nu va fi reformată.

„Trocul care s-a produs azi la CSP e unul criminal. Am insistat ca Harunjen să-și dea demisia și a făcut-o, dar a făcut un troc criminal cu indivizi din cadrul CSP, care de frica că următorii vor fi ei, au respins sesizarea mea”, a spus Năstase într-un live pe Facebook.
El a afirmat că în spatele deciziei CSP „stă Plahotniuc și anturajul său, care încă zvâcnește și se opune puterii”.
„Dar aceste bastioane vor cădea. Harunjen și anturajul său toxic va sta pe banca acuzaților și va da socoteală pentru interceptările ilegale, pentru devalizarea sistemului bancar, pentru atacul raider și tot răul făcut. Demisia lui nu rezolvă multe, pentru că în spatele lui vor veni un Igor Popa sau un Mircea Roșioru, care sunt la fel de toxici. Instituția trebuie reformată și schimbată din temelii”, a afirmat Năstase.
Amintim că luni Andrei Năstase a cerut CSP să pornească urmărirea penală împotriva Procurorului General, Eduard Harunjen. Năstase a mai solicitat CSP să recunoască declarația Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și declarația privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM.
Într-un final, Consiliului Superior al Procurorilor a hotărât că acuzațiile lui Andrei Năstase la adresa lui Eduard Harunjen, dar și cele expuse în sesizare referitor la „uzurparea puterii în stat” să fie examinate de Procuratura Generală în cadrul procesului penal aflat în gestiune. În același timp, CSP a precizat că nu are competențele necesare pentru a desemna un procuror care să examineze plângerea sa.

Lasă un comentariu