Evenimentul zilei

Dum01262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Renato Usatîi spune când și de la cine a obținut documentul care pretinde că ar fi „raportul Kroll”

Renato Usatîi spune când și de la cine a obținut documentul care pretinde că ar fi „raportul Kroll”

16 Iulie 2019 - 

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, spune că documentul care pretinde că ar fi raportul Kroll și pe care l-a publicat acum câteva zile, l-a obținut în prima noapte după ce a revenit în țară. Potrivit lui, informația a fost stocată pe un stick și i-a fost transmisă de un intermediar. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Renato Usatîi spune că acea persoană i-a transmis trei dispozitive de stocare a informației, pe unul dintre aceste dispozitive se aflau toate cele trei părți ale raportului Kroll II pe care le-a făcut parțial publice. Pe celelalte două dispozitive se aflau alte informații care nu au legătură cu raportul Kroll. Renato Usatîi spune că atunci când i-au fost transmise dispozitivele nu i s-a spus că pe unul dintre acestea se află raportul companiei internaționale, dar că ar fi informații privind securitatea acestuia. 

Renato Usatîi spune că la raportul Kroll au avut acces cinci oameni: președintele Băncii Naționale, Vladimir Plahotniuc, procurorul general, fostul procuror anticorupție, Viorel Morari, și procurorul Adriana Bețișor. Potrivit lui, aceștia sunt oamenii care au ținut în mâini documentul. „Pe lângă aceștia, noi înțelegem foarte bine că raportul Kroll a fost văzut de Filip, Candu, consilieri și șamani”, a menționat politicianul.

Potrivit lui, raportul Kroll nu a fost tradus în limba română pentru a nu exista scurgeri.

Acum câteva zile, Renato Usatîi a ieșit într-o conferință de presă la care a prezentat un act despre care pretindea că e o copie a raportului Kroll și declara că în acesta se regăsește și numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat.

Lasă un comentariu