Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu se arată convinsă că Vlad Plahotniuc va ajunge înapoi în Republica Moldova

Maia Sandu se arată convinsă că Vlad Plahotniuc va ajunge înapoi în Republica Moldova

19 Iulie 2019 - 

Maia Sandu se arată convinsă că fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc va ajunge înapoi în Republica Moldova. Aceasta după ce o echipă de procurori serioși va prezenta probe privind ilegalitățile comise de Plahotniuc, iar apoi va cere extrădarea acestuia.

 

„Nu știu unde este Vlad Plahotniuc. Deși în momentul în care o să avem un procuror general interimar, care să fie responsabil, o să se poată face aceste interpelări pentru extrădare către mai multe state, unde bănuim că ar putea să fie”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune televizată. 

Maia Sandu a spus că, prima oară, Vlad Plahotniuc va trebui să fie învinuit, în baza unor probe, care, în opinia sa, deja există. Iar următorul pas, va fi cererea de extrădare, transmisă țările unde se bănuiește că ar putea fi, inclusiv în SUA, unde potrivit unor informații s-ar afla în prezent.

„ Primul lucru, el trebuie să fie învinuit, în baza probelor care sunt sigură că există, doar că nu există curaj la Procuratură astăzi ca să se inițieze aceste procese. Deci, trebuie documentate ilegalitățile comise de acesta. Și următorul pas este să se ceară extrădarea, inclusiv în SUA sau în alte țări unde se bănuiește că ar putea fi”, a spus ea.

Întrebată dacă chiar crede că Vlad Plahotniuc va fi adus în Republica Moldova, Maia Sandu a răspuns că evident. Acest lucru trebuie să se întâmple până la urmă.

„O procuratură eficientă asta va trebui să facă. Nu există niciun dubiu că acest personaj a pus la cale foarte multe scheme de corupție. a stors din instituțiile statului foarte mulți bani, în mod ilegal. Și pentru aceste lucruri ar trebui să fie sancționat”, a declarat Maia Sandu.

Ea a precizat că un procuror independent sau o echipă de procurori serioși, evident, că va putea să prezinte probe foarte repede în ceea ce privește ilegalitățile lui Vlad Plahotniuc.

În prezent nu se cunoaște unde se află fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc. El a părăsit R.Moldova, imediat după anunțul formațiunii de  retragere de la guvernare. Atunci Plahotniuc a declarat că a părăsit țara „pentru a-și securiza familia”. Ulterior, el a anunțat că și-a depus mandatul de președinte al partidului.

Președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov consideră că Vlad Plahotniuc nu va mai reveni în partid, iar mai devreme sau mai târziu va depune mandatul de deputat.

Amintim că, mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vlad Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii la începutul lunii iulie.

Totodată, joi, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a solicitat Procuraturii Generale să ceară ridicarea imunității deputaților Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, dar și a altor parlamentari care ar fi fost implicați în uzurparea puterii în stat.

Lasă un comentariu