Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu: „Cetățenii își doresc astăzi ca toți cei corupți să fie pedepsiți”

Maia Sandu: „Cetățenii își doresc astăzi ca toți cei corupți să fie pedepsiți” Recomandat

22 Iulie 2019 - 

Cetățenii își doresc astăzi ca toți cei corupți să fie pedepsiți și ca judecătorii și procurorii să-și îndeplinească obligațiile cu corectitudine și profesionalism. Afirmația aparține premierului Maia Sandu și a fost făcută la deschiderea evenimentului „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție” care a avut loc pe 22 iulie la Palatul Republicii.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, la eveniment au fost prezenți 2 experți străini în domeniul justiției și anticorupție, și anume Laura Ștefan, România, și Eka Zguladze, Georgia. Sprijinul acordat de acești experți cu autoritate în domeniul luptei împotriva corupției este foarte important pentru Guvernul Republicii Moldova și pentru agenda fermă a noii guvernări de a reforma justiția, precum și de a combate corupția și schemele ilegale instituite în trecut, în special de către guvernarea precedentă, în toate sferele de activitate.

În cadrul evenimentului au fost inițiate primele consultări interne între Guvern și societatea civilă cu privire la asigurarea independenței justiției. „O prioritate urgentă a noului Guvern este reforma justiției, așa încât să fie eliminat controlul politic asupra sistemului judecătoresc, procurorii să înceteze să îndeplinească comenzi politice, iar judecătorii să lucreze în interes național și să protejeze cetățenii cinstiți. Din cauza lipsei unei justiții independente din ultimii ani, cetățenii au pierdut încrederea în stat. Justiția controlată politic a devenit un impediment principal pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Trebuie să restabilim încrederea cetățenilor, a partenerilor externi și a investitorilor față de Republica Moldova.”, a declarat premierul Sandu. 

Discuțiile vor continua și marți, 23 iulie. Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova în cadrul proiectului „Suport instituțional pentru dezvoltarea organizației”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova și finanțat de Suedia.

Lasă un comentariu