Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Un forum cu privire la reformarea justiției și combaterea corupției are loc astăzi, la Chișinău

Un forum cu privire la reformarea justiției și combaterea corupției are loc astăzi, la Chișinău

23 Iulie 2019 - 

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, prezent la eveniment, a comunicat despre necesitatea unei justiții independente.

„Pentru oameni, justiția înseamnă dreptate. Dreptatea înseamnă că noi suntem egali în fața legii. Trebuie să recunoaștem că, în țara noastră a lipsit cu desăvârșire dreptatea. Cel mai dureros pentru oameni a fost situația în care ei încercau să supraviețuiască în condiții dificile. Regulile de joc trebuie schimbate, astfel încât oamenii să simtă că este dreptate în țară. Fără o justiție independentă, eforturile din alte domenii riscă să fie zădarnice. Noi nu vom merge niciodată la încălcarea legii, fie și pentru cauză dreaptă. Dacă vrem să construim un sistem corect, trebuie să acționăm corect.
Vom face tot posibilul ca, în cel mai scurt timp, dreptatea să devină prioritatea sistemului de justiție”, a declarat Sandu.
Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a vorbit despre așteptările cetățenilor. „Așteptările societății sunt extrem de mari față de noua guvernare. Cetățenii așteaptă rezultate concrete”, a comunicat Stamate.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Derek J. Hogan, a susținut că SUA sunt pregătite să extindă suportul pentru țara noastră. „Oamenii din Moldova au așteptat destul de mult, ei merită oficiali aleși care sunt angajați să elimine corupția cu toate formele sale. Eu sunt astăzi încântat de această echipă care acum conduce Republica Moldova. SUA este gata să extindă suportul pentru Republica Moldova”, a vorbit oficialul.
Preşedintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, s-a referit la noțiunea de „reformă” în țara noastră. „Cuvântul reformă și-a pierdut din importanță. Vreau să văd judecători fermi, sinceri și curajoși”, a conchis Gribincea.

Lasă un comentariu