Evenimentul zilei

Vi12132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Procuratura Generală i-a răspuns lui Andrei Năstase. „Nu există fapta infracţiunii de uzurpare a puterii de stat”

Procuratura Generală i-a răspuns lui Andrei Năstase. „Nu există fapta infracţiunii de uzurpare a puterii de stat”

25 Iulie 2019 - 

Denunțul ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase de inițiere a unei cauze penale în conformitate cu legislația, care ar duce la tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în tentativa de uzurpare a puterii de stat, a fost respins de Procuratura Generală.

Instituția a informat prin intermediul unui comunicat de presă că motivul refuzului este lipsa faptei infracțiunii. Procuratura notează că ”hotărârea a fost adoptată în rezultatul analizei circumstanţelor faptice, aprecierea probelor administrate, fiind bazată pe raţionamentele de ordin juridic”.

Oamenii legii susțin că l-au înștiințat pe Năstase despre această decizie și i-au explicat modul şi termenul de contestare.

Ministrul de Interne a mai făcut un apel către Procuratura Generală și organele de justiție să transmită de urgență actele judecătorești prin care lui Shor Ilan i s-a aplicat interdicția de a părăsi țara.

 

Lasă un comentariu