Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică IGOR DODON: „La această etapă nu văd necesitatea să schimbăm Constituția”

IGOR DODON: „La această etapă nu văd necesitatea să schimbăm Constituția”

29 Iulie 2019 - 

Dacă nu există un consens politic pentru a modifica Constituția, astfel încât R. Moldova să devină un stat prezidențial, atunci nu trebuie să ne atingem de Constituție. Declarația îi aparține șefului statului și a fost făcută după ceremonia consacrată aniversării celor 25 de ani de la adoptarea actului suprem al R. Moldova.

 

„Dacă vrem să schimbăm forma de guvernare, să dăm mai multe competențe președintelui, știți că noi am pledat pentru un stat prezidențial, atunci trebuie să adoptăm o Constituție în redacție nouă. Dacă nu avem un consens politic în acest sens, atunci nu trebuie să ne atingem de Constituție. Trebuie să ne clarificăm cu interpretările la Constituție care au fost operate de precedentele componențe ale Curții Constituționale și să mergem înainte. La această etapă nu văd necesitatea să schimbăm Constituția”, a spus Igor Dodon.

Întrebat ce crede despre introducerea unor modificări în Constituție ce țin de limba de stat, președintele a spus că scrie clar în document că este limba moldovenească și nu urmează să se schimbe nimic.

Igor Dodon a precizat că Parlamentul planifică ședințe pentru zilele de 12, 13 și 14 august, când ar  urma să fie numită noua componență a Curții Constituționale.

 

Lasă un comentariu