Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dodon trebuie să înțeleagă că el nu este Putin și R.Moldova nu-i Rusia

Dodon trebuie să înțeleagă că el nu este Putin și R.Moldova nu-i Rusia Recomandat

06 August 2019 - 

Liderul neformal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, președintele Igor Dodon, ar face bine dacă va participa la alegerile prezidențiale din anul viitor. Asta pentru că Dodon nu prea ar avea șanse să câștige un nou mandat, crede deputatul PPDA, Octavian Țîcu.

„Eu chiar mi-aș dori să-și dorească... (un nou mandat de președinte n.r.). De ce? Pentru că el este un cadavru politic. El ar intoxica orice partid politic, indiferent de opțiunea pe care o va avea. Desigur, alegătorul nostru este unul foarte specific. Dar oricum Igor Dodon este nociv chiar și pentru PSRM”, a declarat Țîcu pentru Europa Liberă.

 

 

Întrebat dacă Igor Dodon își dorește să-i ia locul lui Plahotniuc cu ajutorul „ACUM”, deputatul a spus că „Igor Dodon mai degrabă își securizează propriul său perimetru de securitate, pornind de la premisa că este vulnerabil, îndeplinește și anumite instrucțiuni care există de la Moscova și lucrul acesta să ne fie foarte clar”.

„Moscova a avut întotdeauna interese în R. Moldova. Moscova va dori să aibă o putere politică, pentru a-și conserva propriile interese. Este un mod de acțiune pe care îl au și marile puteri - Statele Unite și Uniunea Europeană. Este o situație în care noi nu vorbim de un stat independent. R. Moldova nu este un stat independent, R. Moldova are o suveranitate limitată. Dacă Ambasadorul SUA intră la cel mai puternic om din R. Moldova și-i spune în 15 minute câteva lucruri și el pleacă, cedând toată puterea sau dacă 35 de deputați socialiști sunt ridicați și duși în Duma Federației Ruse, sau dacă președintele unei țări de 22 de ori merge la Moscova pentru nu știu ce negocieri – este clar despre ce fel de independență vorbim. Este vorba de o reprezentativitate a anumitor partide politice în acest joc pe care marile puteri îl desfășoară pe tabla de șah a politicului”, a conchis Țîcu.

 

 

 

Lasă un comentariu