Evenimentul zilei

Vi12062019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Deputatul ACUM Dumitru Alaiba reacționează la declarațiile fostului ministru de Finanțe Ion Chicu

Deputatul ACUM Dumitru Alaiba reacționează la declarațiile fostului ministru de Finanțe Ion Chicu Recomandat

14 August 2019 - 

Alaiba îl îndeamnă pe Chicu care este împotriva creșterii TVA pentru HoReCa să-i recomande președintelui Dodon să nu promulge legile votate de parlament și să-și asume consecințele.

„Acest guvern plătește pentru greșelile, incompetența și lipsa de viziune a guvernării precedente, care a subordonat instituțiile statului intereselor private. Pentru deciziile financiare luate la Ministerul Finanțelor în anii precedenți. Fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu, a lăsat la Minister o situație cam complicată. Ministerul era la curent despre situația dată și pregătea câteva scenarii. Principalele două - reducerea cheltuielilor cu 3,5 miliarde lei (care ar afecta consumul, veniturile oamenilor și creșterea economică) sau creșterea TVA cu 2% pentru toate produsele - de la 20% la 22%. Astea erau scenariile”, scrie Alaiba pe pagina sa de Facebook.
Deputatul mai spune că, din poziția de consilier prezidențial, Chicu se lansează în declarații regretabile, cum că nu va fi „apocalipsă financiară” dacă se va rămâne la cota 10% TVA.
„Depinde ce avem prin ”apocalipsa financiară”. Cert este că oamenii noștri sunt prea răbdători și prea obișnuiți să îndure mult prea multe. Ar fi îndurat și continuarea izolării internaționale în care ne-a aruncat guvernul Filip. Ar fi îndurat și continuarea blocării finanțării externe pentru alți câțiva ani. Alte câteva zeci de mii poate ar fi plecat din țară, fugind de sărăcie”, mai spune Alaiba.
Legiuitorul adaugă că declarațiile lui Ion Chicu sunt declarații politice, pentru că cifrele au rămas la Ministerul Finanțelor: „Iar dacă într-adevăr domnul Chicu nu crede că deciziile planificate sunt optime și are de gând să lupte cu ele, atunci nu are decât să-i recomande domnului președinte să nu promulge legile votate de parlament și să-și asume consecințele”.
Amintim că recent actualul ministru al Finanțelor, Natalia Gavriliță a anunțat mai multe măsuri fiscale printre care se regăsește și eliminarea scutirilor fiscale pentru industria hoteluri-restaurante-cafenele (HoReCa) și a celor pentru tichetele de masă.

Lasă un comentariu