Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică La CC în locul lui Dumitru Pulbere e propus socialistul Vladimir Țurcan

La CC în locul lui Dumitru Pulbere e propus socialistul Vladimir Țurcan Recomandat

16 August 2019 - 

Nici Dumitru Pulbere nu va ajunge să fie votat de deputați în funcția de judedător la Curtea Constituțională, așa cum au propus ieri Alexandru Slusari, Mihai Popșoi și Vladimir Țurcan.

În locul acestuia va fi propus chiar socialistul Vladimir Țurcan. Informația a fost confirmată pentru AGORA de democratul Sergiu Sîrbu.
„A avut loc ședința Comisiei juridică. S-a aprobat raportul privind numirea a doi judecători la CC. S-a propus înlocuirea lui Dumitru Pulbere cu Vladimir Țurcan. PSRM a venit cu acest amendament. Dl Pulbere deja a deținut două mandate și nu are voie la al treilea. Deci, Parlamentului îi vor fi propuse doupă candidaturi: Domnica Manole și Vladimir Țurcan. S-a ales o partajare politică”, a declarat Sergiu Sîrbu.
Amintim că pe 15 august, deputații Vlad Batrîncea (PSRM), Alexandru Slusari (PPDA) și Mihail Popșoi (PAS) au înregistrat o inițiativă legislativă, potrivit căreia Dumitru Pulbere și Domnica Manole sunt candidații Parlamentului pentru funcțiile de magistrați constituționali. Asta chiar dacă, la 24 iulie curent, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități i-a desemnat câștigători ai concursului pentru funcția de judecători ai CC pe Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu.
Astăzi președintele Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat că Dumitru Pulbere, unul dintre cei doi candidați la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Parlamentului, nu poate fi votat în această funcție, întrucât potrivit legii, judecătorul Curții Constituționale poate deține această funcție pe durata a două mandate, iar Pulbere a consumat deja ambele mandate.
Subiectul numirii celor doi judecători la Curtea Constituțională din partea Parlamentului este inclus pe agenda ședinței de astăzi. Revenim cu detalii.

Lasă un comentariu