Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind furtul bancar până pe 10 octombrie 2019.

Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind furtul bancar până pe 10 octombrie 2019.

16 August 2019 - 

Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare până la date de 10 octombrie 2019. 

 

Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, prelungirea mandatului de activitate cu 30 de zile.

„Complexitatea informațiilor parvenite în rezultatul audierilor în cadrul ședințelor Comisiei de anchetă, precum și necesitatea sesizării unor instituții abilitate pentru întreprinderea măsurilor de probare și verificare a informațiilor colectate, dar și apariția unor circumstanțe specifice și neplanificate inițial, care au impus audieri repetate a unor persoane din varii motive, au generat atât extinderea numărului de persoane recomandate pentru audiere, cât și necesitatea extinderii termenului de activitate a comisiei de la 90 la 120 de zile. Acest fapt va permite investigarea mai amplă a circumstanțelor, precum și sesizarea organelor abilitate pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a menționat președintele comisiei, Alexandru Slusari.

 

Lasă un comentariu