Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică CE legi au fost modificate în Parlament și ce schimbări aduc acestea

CE legi au fost modificate în Parlament și ce schimbări aduc acestea Recomandat

17 August 2019 - 

Legislativul de la Chișinău a aprobat o serie de modificări în politica fiscală şi vamală a țării, dar și în alte domenii precum mediul înconjurător. 

Deputații au votat vineri modificări ale Codului fiscal, Legii cu privire la tariful vamal, Legii privind plata pentru poluarea mediului, Legii privind sistemul public de asigurări sociale, Legii cu privire la tichetele de masă şi Legii privind declararea voluntară şi stimularea fiscală.

În vederea simplificării administrării fiscale, în cazul persoanelor fizice, se va reţine 12% impozitul pe venit la sursa de plată. Totodată, va fi modificată cota redusă a TVA de 10% prin aplicarea cotei standard a TVA de 20% pentru livrările efectuate de către agenții economici ce desfășoară activitate de întreprinzător în domeniul HoReCa (hotele, restaurante şi cafenele).

Proiectul de lege conţine prevederi prin care este revizuit tratamentul fiscal a tranzacțiilor comerciale prin intermediul trimiterilor poştale internaționale. Un compartiment separat din proiect se referă la modificarea Legii privind plata pentru poluarea mediului prin care se propune majorarea cu 20% a plății aplicate asupra mărfurilor ce poluează mediul înconjurător.

Proiectul de lege mai conține modificări referitoare la tichetele de masă. Va fi modificat tratamentul fiscal prin aplicarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii la tichetele de masă şi menținerea în continuare a scutirii acestora de impozitul pe venit şi primele de asigurări sociale. 

Lasă un comentariu