Evenimentul zilei

Sam01182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele Comisiei juridice afirmă că s-au constatat numeroase încălcări în cazul contractului de cedare a aeroportului

Președintele Comisiei juridice afirmă că s-au constatat numeroase încălcări în cazul contractului de cedare a aeroportului Recomandat

03 Septembrie 2019 - 

Guvernul este hotărât să anuleze sau să rezilieze contractul care prevede darea în concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău și să întoarcă bunul în proprietatea statului, susține deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco, președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități.

El a declarat la TVR că Ministerul Justiției analizează prevederile contractuale și caută o soluție pentru această situație, transmite IPN.
În același timp, deputatul Igor Munteanu, care a condus o comisie de anchetă a modului în care a fost concesionat Aeroportul, susține că pentru anularea contractului trebuie să existe o bună cooperare între instituțiile statului.
Astăzi, Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) organizează audieri privind cazul Air Moldova, cu participarea foștilor oficiali din guvern.
Amintim că Aeroportului Internațional Chișinău a fost concesionat în 2013 companiei Avia Invest, deținută de Ilan Șor, pentru o perioadă de 49 de ani. Recent, aceasta a fost vândută unei companii înregistrată într-o zonă off-shor.

Lasă un comentariu