Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Joseph Daul, despre reluarea finanțărilor UE: „Veniți cu proiecte și veți primi finanțare. Toți banii trebuie să fie îndreptați către cetățeni”

Joseph Daul, despre reluarea finanțărilor UE: „Veniți cu proiecte și veți primi finanțare. Toți banii trebuie să fie îndreptați către cetățeni” Recomandat

06 Septembrie 2019 - 

Uniunea Europeană va relua finanțările către Republica Moldova, dar banii vor fi orientați spre proiecte. Declarația aparține președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul și a fost făcută în timpul vizite întreprinse împreună cu premierul Maia Sandu la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, instituție construită cu fondurile Uniunii Europene.

„Veniți cu proiecte și veți primi finanțare. Toți banii trebuie să fie îndreptați către cetățeni”, a spus Joseph Daul. Președintele celui mai mare partid din Parlamentul European a precizat că a ținut să viziteze un proiect susținut de Uniunea Europeană. „Faceți în așa fel ca, prin intermediul presei, cetățenii să afle despre asemenea proiecte, pentru că asta dovedește preocuparea pentru sănătatea cetățenilor”, i s-a adresat Joseph Daul premierului Maia Sandu.

Președintele PPE a adus în discuție domeniul justiției, care trebuie reformat în așa fel încât toți cetățenii să se fie egali.

Maia Sandu a menționat că Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală este un proiect de succes. „Vedem un proiect sustenabil în timp, cu rezultate concrete. Am auzit aici că este un centru inovațional pentru regiune, nu doar pentru Republica Moldova”, a declarat premierul.

Maia Sandu a menționat că Guvernul pe care îl conduce își propune să construiască două spitale noi, unul în sudul Republicii Moldova și altul în nord. „Ne puteam inspira din această experiență, chiar dacă avem nevoie de bani foarte mulți, dar o să contăm în continuare pe sprijinul UE”, a spus Maia Sandu.

 

Lasă un comentariu