Evenimentul zilei

Mie11132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Să avem noroc, dar cum? Dodon spune că a convenit cu Putin o posibilă reduceri a prețului gazelor naturale / VIDEO

Să avem noroc, dar cum? Dodon spune că a convenit cu Putin o posibilă reduceri a prețului gazelor naturale / VIDEO Recomandat

08 Septembrie 2019 - 

Președintele Igor Dodon spune că a convenit cu liderul rus Vladimir Putin la întrevederea lor de sâmbătă la Moscova asupra unei posibile reduceri a prețului gazelor naturale livrate Republicii Moldova de Rusia în anul viitor.

Media

 „Am ajuns la o înțelegere de principiu și am coordonat următorii pași de colaborare în sfera aprovizionării cu gaze, ceea ce ne permite să afirmăm deja la această etapă că tarifele pentru consumatorii finali nu vor crește”, spune Dodon într-o postare pe Facebook. Dar în postare nu se precizează cum va primi R. Moldova gaze din Rusia anul viitor.

Moscova a avertizat că va opri de pe 1 ianuarie 2020 tranzitul gazelor prin Ucraina, inclusiv prin conducta către R. Moldova, și va redirecționa întregul său export către țările europene prin gazoducte care o leagă direct de Turcia și Germania.

În postarea sa pe Facebook, președintele moldovean mai afirmă că l-a informat pe Putin despre „activizarea contactelor” sale cu oficiali de rang înalt din Uniunea Europeană și Statele Unite, despre vizitele sale la Bruxelles, inclusiv la NATO și despre discursul pe care vrea să-l rostească la Adunarea Generală a ONU care începe luna aceasta le New York. Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată la acest eveniment anual de premierul de atunci, Pavel Filip, care a insistat asupra retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană, scriu cei de la europalibera.org.

„Suntem foarte încântaţi că situaţia din Republica Moldova s-a stabilizat, în mare. Este o oportunitate pentru dezvoltarea legăturilor noastre bilaterale”, a declarat Putin în cadrul întâlnirii.

„Ne vedem extrem de rar, dar întotdeauna cu folos”, a mai subliniat Putin.

La discuţii au participat vicepremierul rus Dmitri Kozak şi vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Vasile Şova.

Lasă un comentariu