Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Comisia privind investigarea fraudei bancare cere ca Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu să fie cercetați pentru neglijență în serviciu

Comisia privind investigarea fraudei bancare cere ca Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu să fie cercetați pentru neglijență în serviciu

08 Septembrie 2019 - 

Comisia de anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare solicită Procuraturii Generale (PG) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să pornească urmărirea penală pentru neglijența în serviciu pe numele lui Iurie Leancă, fost premier, Dorin Drăguțanu, fost guvernator al BNM, Andrian Candu, fost ministru al Economiei, și Anatol Arapu, ex-ministru al Finanțelor, scriu cei de la zdg.

„Comisia conchide că, în perioada când Guvernul a decis acordarea garanțiilor de stat pentru creditele de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei în valoare de 9,5 miliarde de lei, cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova. Așadar, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat în acea perioadă cel puțin cu neglijență crasă în serviciu”, este menționat în interpelare.

De asemenea, potrivit comisiei, „promotorul principal al acordării garanțiilor de stat” ar fi fost Andrian Candu, care era atunci ministru al Economiei.

CITEȘTE MAI DEPARTE AICI

Lasă un comentariu