Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu bașcanul Irina Vlah

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu bașcanul Irina Vlah Recomandat

09 Septembrie 2019 - 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu bașcanul Irina Vlah, în cadrul căreia au fost discutate mai multe chestiuni cu privire la dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Liderul autonomiei găgăuze l-a informat pe șeful statului despre finalizarea lucrărilor de construcție a Complexului cultural-educațional de la Ciadâr-Lunga, edificat cu sprijinul Fundației „Haydar Aliyev” din Azerbaidjan. Complexul urmează să fie dat în exploatare la finele anului curent. La festivitatea de inaugurare este așteptat Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan.

De asemenea, Irina Vlah i-a comunicat lui Dodon că partenerii turci efectuează la Comrat lucrări de pregătire a unui teren pe care vor edifica un stadion nou. Pentru demararea lucrărilor de construcție, este nevoie de scutirea de taxe vamale a materialelor de construcție importate. Astfel, Igor Dodon a menționat că la următoarea ședință a Parlamentului, fracțiunea Partidului Socialiștilor va propune un proiect de lege în acest sens pe care șeful statului îl va semna în termeni restrânși.

Totodată, la 11 septembrie, va avea loc ședința Adunării Populare a Găgăuziei, în cadrul căreia va fi examinată chestiunea privind aprobarea structurii și componenței Comitetului Executiv al Autonomiei. Bașcanul Irina Vlah a venit cu inițiativa de a restabili Direcția principală administrare fiscală în componența Comitetului Executiv, lichidată anterior de guvernul Partidului Democrat. Dodon a susținut această idee și a remarcat că va negocia cu guvernul realizarea inițiativei respective.

 

Lasă un comentariu