Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Detalii despre vizitele la Moscova și Bruxelles oferite, astăzi, de Igor Dodon

Detalii despre vizitele la Moscova și Bruxelles oferite, astăzi, de Igor Dodon Recomandat

09 Septembrie 2019 - 

Igor Dodon a oferit luni, 9 septembrie, detalii despre vizitele efectuate pe parcursul săptămânii trecute la Moscova și Bruxelles, informează MOLDPRES.

În discuțiile cu oficialii europeni, șeful statului a declarat că a dat asigurări că Republica Moldova va implementa în continuare Acordul de Asociere semnat cu UE. „Am reconfirmat dorința de a merge ferm în ceea ce ține de reforma justiției și a procuraturii. Chiar dimineață am avut o discuție la acest subiect cu Maia Sandu și Andrei Năstase. Peste câteva ore vom mai avea o discuție. Sper ca în aceste zile să finalizăm și să venim cu un proiect privind reforma procuraturii cât mai repede în plenul parlamentului, ca acesta să fie votat poate chiar săptămâna viitoare. Referitor la reforma justiției, documentul a fost transmis la Comisia de la Veneția”, a precizat igor Dodon.

În ceea ce privește discuțiile cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, Igor Dodon a comunicat că, potrivit Constituției, Republica Moldova este un stat neutru și „nu examinăm posibilitatea de intrare în NATO sau în oricare alt bloc militar”.

La Moscova, șeful statului a discutat în particular despre extinderea perioadei în care producătorii moldoveni vor putea exporta unele mărfuri în Rusia fără a achita taxe. Totodată, de astăzi, vor fi eliberate 1250 de autorizații suplimentare de export pentru transportatorii moldoveni.

Igor Dodon a mai anunțat că, în perioada 20-21 septembrie curent, la Chișinău va fi organizată cea de-a doua ediție a Forumului economic moldo-rus. Totodată, în perioada 22-27 septembrie, șeful statului are preconizată o vizită în SUA pentru participarea la Adunarea Generală anuală a ONU. 

Săptămâna trecută, șeful statului a efectuat vizite la Moscova și Bruxelles, în cadrul cărora a avut întrevederi cu mai mulți oficiali. 

Lasă un comentariu