Evenimentul zilei

Joi05282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Marina Tauber și Reghina Apostolova, lipsite de imunitatea parlamentară

Marina Tauber și Reghina Apostolova, lipsite de imunitatea parlamentară

16 Septembrie 2019 - 

Deputații au votat ridicarea imunității deputatelor Partidului Politic Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, la cererea procurorul general interimar, Dumitru Robu. „Pentru” s-au pronunțat 56 de deputați, relatează IPN.

Ridicarea imunității se cere în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală. Potrivit procurorului general, Dumitru Robu, există probe concludente privind implicarea deputatelor în frauda bancară. Potrivit procurorului, Marina Tauber și Reghina Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la devalizarea sistemului bancar, acordând ajutor în preluarea unui bănci de grupul lui Ilan Șor. Organul de urmărire penală deține probe în acest sens.

Într-un briefing de presă în pauza ședinței Parlamentului, Denis Ulanov, deputat în Fracțiunea Partidului Șor, a calificat cererile de ridicare a imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova ca fiind o „răzbunare politică și personală” la adresa președintelui partidului, Ilan Șor, din partea lui Igor Dodon. El spune că deputații din partid nu se tem, nu se consideră vinovați și nu intenționează să se ascundă. Tot el a anunțat că fracțiunea părăsește ședința Parlamentului „în semn de protest”.

Fără imunitate în actuala legislatură au rămas anterior fostul lider PDM Vlad Plahotniuc și președintele Partidului Politic Șor, Ilan Șor.

 

Lasă un comentariu