Evenimentul zilei

Vi10182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, ales președintele Delegației PE la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, ales președintele Delegației PE la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova Recomandat

26 Septembrie 2019 - 

Europarlamentul român Siegfried Mureșan (PPE/PNL) a fost ales, miercuri, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

„Prin alegerea mea în poziția de președinte al delegației, Republica Moldova câștigă un prieten și un aliat într-o poziție-cheie la nivelul instituțiilor europene.

Prioritatea mea zero pe durata mandatului meu de președinte al delegației va fi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Voi spune tuturor factorilor de decizie din Parlamentul European, din Comisia Europeană și din statele membre ale Uniunii Europene că sprijinirea Republicii Moldova este în interesul fundamental al Uniunii.

Republica Moldova este un stat în imediata vecinătate a Uniunii Europene și îmbunătățind siguranța, prosperitatea, stabilitatea în Republica Moldova contribuim direct la siguranța în interiorul UE.

Avem în momentul de față o oportunitate unică în relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană prin alegerea unui guvern proeuropean și reformator la Chișinău.

Maia Sandu este cel mai proeuropean și cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern își propune să le îndeplinească”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după votul membrilor delegației.

El a mai adăugat că va fi un reprezentant activ al Bruxelles-ului și va reprezenta interesele cetățenilor români de pe ambele maluri ale Prutului.

„Voi merge în curând și de oricâte ori este nevoie în Republica Moldova pentru a spune cetățenilor care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeană. Vreau ca și românii de pe stânga Prutului, la fel ca românii de pe dreapta Prutului, să poată trăi în siguranță și stabilitate, să aibă o perspectivă de prosperitate la ei acasă”, a adăugat Siegfried Mureșan.

 

Lasă un comentariu