Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică DOC// Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, citat de Procuratura Anticorupție

DOC// Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, citat de Procuratura Anticorupție

08 Octombrie 2019 - 

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că îl citează pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc. 

Vladimir Plahotniuc are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, săvârșită în proporții deosebit de mari.

„Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”, se precizează într-un comunicat de presă al PA. 

Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Plahotniuc a plecat din Republica Moldova la scurt timp după ce guvernul condus de Pavel Filip a anunțat că demisionează, declarând că nu se poate întoarce în țară din cauza că nu ar fi în siguranță. 

Lasă un comentariu