Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Octavian Ţîcu: „Chișinăul are nevoie de o nouă strategie de dezvoltare urbană”

VIDEO// Octavian Ţîcu: „Chișinăul are nevoie de o nouă strategie de dezvoltare urbană”

08 Octombrie 2019 - 

Octavian Ţîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar general al municipiului Chișinău, spune că e nevoie de o nouă strategie de dezvoltare urbană. În cadrul unei conferințe de presă, candidatul a spus că acest punct va fi unul prioritar în activitatea sa dacă va ajunge primar general al municipiului Chișinău, relatează IPN.

Media

Potrivit candidatului, una dintre cele mai mari problemele ale municipiului Chișinău, după 1991, este faptul că nu are o identitate urbană. Primarii, în mod special cei de după Nicolae Costin, nu au adoptat un plan urbanistic general, zonal și de detaliu. Acest lucru a făcut ca orașul Chișinăul să arate în diferite sectoare și cartiere uneori absolut monstruos, spune Octavian Ţîcu.

„În prezent, din cauza lipsei acestei abordări exhaustive, avem circa 500 de construcții neautorizate în tot municipiul Chișinău. Lucrurile s-au întâmplat în perioada după 2009, când a crescut mafia imobiliară, ajutată de funcționari din cadrul Primăriei”, a spus candidatul PUN.

Octavian Ţîcu a mai spus că orașul „nu ar trebui să se dezvolte în interior, mâncând din spațiile verzi, terenuri de joacă, sportive”. „Este nevoie de o extindere a orașului din contul periferiilor și a suburbiilor care oferă asemenea posibilități”, a precizat candidatul.

 

Lasă un comentariu