Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Breaking NEWS! Andrei Năstase este noul primar al Capitalei. Pentru câtă vreme va fi primar și ce întâmplă cu alegerile pentru Primăria Chișinăului din 20 octombrie

Breaking NEWS! Andrei Năstase este noul primar al Capitalei. Pentru câtă vreme va fi primar și ce întâmplă cu alegerile pentru Primăria Chișinăului din 20 octombrie Recomandat

08 Octombrie 2019 - 

Curtea de Apel Chișinău a casat integral, marți după-amiază, hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, câștigate de către liderul PPDA, Andrei Năstase.

„Se consideră ales în rezultatul alegerilor locale noi ale Primarului general al mun. Chișinău din 10 mai 2018 (turul I) – 03 iunie 2018 (turul II), candidatul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” la funcția Primarului general al mun. Chișinău, Andrei Năstase”,se precizează în decizia luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău.

Cererea de apel împotriva hotărârii luată anterior de judecătoarea Rodica Berdilo a fost înainată de către Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, de către Andrei Năstase, Partidul Socialiștilor, dar și Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr.1.

Acest lucru înseamnă că Andrei Năstase va ocupa funcția de primar interimar, iar alegerile din 20 octombrie se vor desfășura în continuare în același fel.

Cu toate acestea, potrivit legii, Andrei Năstase va trebui să se suspende acum din funcția de primar care îi revine după decizia de astăzi a Curții de Apel pe perioada actualei campanii electorale, întrucât este unul din candidați.

 

Lasă un comentariu