Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Executivul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie

Executivul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie Recomandat

09 Octombrie 2019 - 

Doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.

Într-un comunicat de presă, Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse astăzi, 9 octombrie, blocând astfel circulația cetățenilor, motivând greva prin refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale.
Potrivit Executivului, conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetățenilor.
Guvernul menționează că actualmente se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de oferire a serviciilor rutiere din R.Moldova.

Lasă un comentariu