Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu: A solicitat angajaților MAI să asigure ordinea în ziua alegerilor locale generale

Maia Sandu: A solicitat angajaților MAI să asigure ordinea în ziua alegerilor locale generale Recomandat

19 Octombrie 2019 - 

Un subiect important abordat de Prim-ministru în cadrul ședinței Guvernului a vizat asigurarea securității și ordinii în ziua alegerilor locale generale din 20 octombrie.

Maia Sandu a solicitat oamenilor legii să fie vigilenți în zilele de dinaintea scrutinului, dar și în ziua alegerilor. Șefa Executivului a precizat că polițiștii vor trebui să prevină și să documenteze cazurile de încălcare a legii, în cazul în care acestea vor fi depistate. „Noi am promis alegeri libere și corecte. Se mai întâmplă cazuri când se încearcă coruperea alegătorilor, hărțuirea unor candidați. Rog oamenii legii să se implice și să răspundă la solicitările cetățenilor, deoarece ei raportează aceste abuzuri, aceste tentative de hărțuire sau de corupere. Vreau ca și în ziua alegerilor și în zilele de până la alegeri lucrurile să se întâmple în mod corect, legal, așa încât toți cetățenii să poată să-și exprime voința liber”, a declarat Prim-ministrul.   
O altă noutate, anunțată în debutul ședinței, vizează preluarea interimatului la funcția de șef al Biroului Relații cu Diaspora (BRD) de către Valeriu Turea, după ce concursul pentru șefia BRD s-a încheiat fără niciun câștigător. Anterior, fostul ambasador moldovean în Portugalia a mai deținut poziția de șef al BRD. În acest sens, Premierul a reiterat importanța promovării intereselor diasporei în relația cu instituțiile statului, contribuind astfel la soluționarea problemelor din afara țării.

Lasă un comentariu