Imprimă această pagină

Parlamentul se convoacă marți pentru a examina moțiunea de cenzură depusă de socialiști

11 Noiembrie 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul se convoacă în ședință plenară marți, începând cu ora 10.00, pentru a examina moțiunea de cenzură depusă de PSRM. Decizia a fost luată, astăzi, la ședința Biroului permanent. 

Partidul Socialiștilor a înaintat, pe 8 noiembrie, moțiune de cenzură ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii procuraturii. Prezentând moțiunea, deputatul socialist Vasile Bolea a declarat că asumarea răspunderii de către Guvern pune în pericol independența procuraturii și independența justiției, relatează IPN.

În prezentarea proiectului pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, Maia Sandu a menționat că prim-ministrul va preselecta cel puțin doi candidați la funcția de procuror general și va transmite lista candidaților preselectați și dosarele acestora Consiliului Superior al Procurorilor. Ulterior, CSP poate alege unul dintre cei propuși și îl va înainta președintelui țării.

Astăzi, 11 noiembrie, Maia Sandu a venit cu o propunere pentru retragerea moțiunii. Premierul s-a angajat ca, odată ce va intra în vigoare, să transmită legea la expertizare Comisiei de la Veneția și să nu propună CSP lista scurtă a candidaților la funcția de procuror general atât timp cânt nu există un răspuns al Comisiei. 

Pe de altă parte Vasile Bolea, deputat al Partidului Socialiștilor, a spus într-un briefing de presă că unica ieșire din „criza politică” creată după ce Guvernul condus de Maia Sandu și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii cu privire la procuratură este retragerea proiectului.

 

Mădălin Necşuţu

Articole recente - Mădălin Necşuţu