Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu susține că a primit semnale cu o lună în urmă că Dodon vrea să dea jos Guvernul

Maia Sandu susține că a primit semnale cu o lună în urmă că Dodon vrea să dea jos Guvernul Recomandat

14 Noiembrie 2019 - 

Declarația a fost făcută după ce astăzi, Igor Dodon, l-a propus pe consilierul său, Ion Chicu, în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Noi nu ne-am făcut iluzii, ne-am așteptat la trădare, am primit semnale cu o lună în urmă că Igor Dodon vrea să dea jos guvernul și să-l pună pe Chicu prim-ministru. Nu ne-am așteptat că va fi așa repede. Omul se grăbește, nu mai poate sta departe de ministere și de tot felul de surse de bani. Era clar că o să ajungem în asemenea punct, nu era clar când. Chicu s-a ocupat cinci luni de cocolirea lui Dodon și acum vine în funcție, când am reușit să planificăm bugetul, să aducem bani internaționali”, a menționat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la TV8.
De asemenea, Maia Sandu spune că Igor Dodon și-a numit un candidat docil, care îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele.
 Cât despre noul Guvern pe care urmează să-l propună Chicu, Maia Sandu spune că sunt deja cunoscute nume, iar acel guvern este, de fapt, negociat mai de demult cu cei de la PDM.
Potrivit ei, cei din Blocul ACUM nu au crezut că asta se va întâmpla atât de repede şi credeau că preşedintele va aştepta până în iarnă ca să aprobe bugetul care a fost pregătit de Guvern.
Amintim că, astăzi, preşedintele Igor Dodon, a înaintat candidatura lui Ion Chicu la funcţia de premier, după ce Guvernul Maia Sandu a fost demis ieri, în urma moţiunii de cenzură depusă de PSRM. Acum, Ion Chicu are la dispoziţie 15 zile pentru a forma lista de miniştri şi programul de guvernare.

Lasă un comentariu