Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică DUPĂ FAPTĂ ŞI RĂSPLATĂ! A propus eliminarea ISTORIEI ROMÂNILOR din şcoli. Acum Igor Dodon l-a facut MINISTRU

DUPĂ FAPTĂ ŞI RĂSPLATĂ! A propus eliminarea ISTORIEI ROMÂNILOR din şcoli. Acum Igor Dodon l-a facut MINISTRU Recomandat

15 Noiembrie 2019 - 

Noul Ministru al Educației Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, este „o ofensă” adusă societății, a declarat Maia Sandu, fost prim-ministru al R. Moldova.

Maia Sandu îşi exprima speranţa că noul ministru nu va încerca să schimbe curricula.

„Am fost foarte supărată, când am văzut ministrul nou și-mi pare rău pentru colegii mei care au rămas acolo (…). Cred că, dacă va încerca să schimbe currcula, societatea o să riposteze. Este o ofensă adusă nouă, tuturor și educației, prin numirea acestui ministru”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

Corneliu Popovici este unul dintre consilierii președintelui Igor Dodon, ajunși în noul Cabinet de Miniștri. Anterior, acesta s-a remarcat prin declarații cu privire la faptul că disciplina Istoria Românilor ar trebui scoasă din curriculum școlar și înlocuită cu disciplina Istoria.

În replică, Popovici a declaratŞ„Eu vorbesc Româna, dar nu cred că cineva greșește dacă o numește moldovenească, fiindcă așa este în Constituție și fiecare are dreptul să o numească așa”, nu o să fie nicio schimbare în curriculă, va fi continuată doar acea reformă curriculară care a fost inițiată în ultimii ani.”

(Foto timpul.md)

Lasă un comentariu