Evenimentul zilei

Sam06062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu: Ion Chicu îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false

Maia Sandu: Ion Chicu îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false Recomandat

28 Noiembrie 2019 - 

Fostul prim-ministru Maia Sandu îl acuză pe succesorul său în funcție, Ion Chicu, de faptul că acesta nu a prevăzut, în bugetul de stat pentru 2020, un miliard de lei alocat de fostul Cabinet de Miniștri. Sandu afirmă că, sub conducerea sa, Guvernul a alocat acești bani pentru plăți salariale în administrația publică locală.

Fosta șefă a Executivului se întreabă de ce Guvernul Chicu „nu a repartizat aceste sume încă”. „Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”, se întreabă Sandu.
„În vara acestui an, Guvernul pe care l-am condus a identificat bani și a alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei, bani pe care fostul ministru Chicu nu i-a prevăzut în bugetul pentru 2019, fiindcă lucra pentru un regim care făcea promisiuni electorale iresponsabile fără a asigura surse de finanțare pentru acestea. Pe parcursul mandatului am adoptat șase hotărâri de Guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, astfel încât aceasta să poată plăti salariile. Ultima Hotărâre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”, scrie Maia Sandu.
Fosta șefă a Cabinetului de Miniștri afirmă că „gaura lăsată de Chicu în bugetul 2019 e floare la ureche pe lângă gaura care se întrezărește în proiectul bugetului pentru anul 2020, adoptat de guvern ieri la amiază și finalizat înspre seară”.
„În această gaură riscă să se piardă inițiativele anunțate de noi pentru oameni și să se prăbușească economia țării. Asta se întâmplă când Guvernul lucrează pentru politicieni corupți, nu pentru cetățeni”, consideră fosta prim-ministră.
Amintim că Guvernul Chicu a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020 pe 27 noiembrie. Premierul Ion Chicu a menționat că acesta este „un buget al investițiilor în infrastructură, în crearea locurilor de muncă și pentru creșterea bunăstării oamenilor”. De asemenea, Cabinetul Executivul a aprobat veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020, care se estimează la 23,5 miliarde de lei, cu 2 miliarde de lei mai mult decât veniturile aprobate în 2019.

Lasă un comentariu