Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele Igor Dodon afirmă că în Republica Moldova trebuie construite încă două aeroporturi internaționale

Președintele Igor Dodon afirmă că în Republica Moldova trebuie construite încă două aeroporturi internaționale

02 Decembrie 2019 - 

Subiectul a fost discutat la întrevederea săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi,și prim-ministrul Ion Chicu, la Reședința de stat.

Potrivit lui Dodon, au fost discutate mai multe subiecte din agenda social-politică a țării, dar și pe activitatea Parlamentului pentru săptămâna curentă.
Șeful statului a anunțat că a decis să convoace ședința Consiliului Suprem de Securitate, în componență nouă, la data de 4 decembrie, curent.
„Ne propunem să avem discuții pe mai multe subiecte importante: investigarea furtului din sistemul bancar, situația în domeniul energetic, situația legată de Aeroportul Internațional Chișinău și alte subiecte. Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat cu încălcarea legislației și el trebuie să revină în proprietatea statului. Insist că noi trebuie să permitem deschiderea și a altor aeroporturi internaționale, pentru că taxele sunt foarte înalte. Considerăm că trebuie să avem un aeroport internațional unul la nord și altul la sud, pentru a le permite companiilor low-cost să intre pe piață”, a declarat Dodon.
Acesta a adăugat că banii vor fi obținuți prin parteneriate publice private.
Amintim că, o comisie de anchetă conduse de deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu, a stabilit că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat într-un mod ilegal. În septembrie 2019, Guvernul Sandu a anulat hotărârile luate în 2013 cu privire la concesionarea Aeroportului.

Lasă un comentariu